Mister PI, editia 2008

Concursul Mister PI editia 2008 s-a desfasurat la Grupul Scolar "Radu Negru" in laboratoarele de informatica. PI Day Romania, concursul national de matematica pe calculator Mister PI si toate celelalte activitati organizate cu prilejul acestuia constituie un eveniment dedicat in primul rand elevilor. Elevii redescopera frumusetea matematicii prin intermediul aplicatiilor ei, prin internediul numerelor celebre si al istoriei matematicii, prin intermediul fascinantelor posibilitati de gandire si de lucru pe care le ofera calculatorul.

Elevii participanti sunt atrasi nu doar de rationamentele matematice, ci si de modul in care proprietatile numerelor se regasesc in arhitectura, in artele plastice si in muzica, precum si in utilizarea calculatorului in exprimarea ideilor si in comunicarea lor.

Elevii unei Scoli PI pot participa la organizarea evenimentului, la realizarea de fotografii, sondaje de opinie in randul concurentilor si pot contribui astfel la realizarea unei pagini web care sa ilustreze cat mai bine evenimentele din scoala lor. Altfel spus, elevii construiesc evenimetul si prin intermediul site-ului impartasesc celorlalti, comunitatii din care fac parte, experienta lor.

Lucrarea elevului castigator intr-o Scoala PI la fiecare dintre sectiunile concursului va intra in evaluarea nationala, in urma careia se vor acorda cate trei premii la fiecare sectiune.